Huvuduppgiften för Banik: han måste spela i början av ligan

Huvuduppgiften för Banik: han måste spela i början av ligan

I Znojmo, där Baník bundet 1: 1 i början av säsongen var det bara en spelare – försvarare Josef Celba – i grundlinjen. De övriga tio var alla nykomlingar. Tre av dem hoppade in i matchen strax efter att de kom till klubben förra veckan utan att spela en enda förberedande duell, försvarare Tomáš Zápotočný och Tomáš Hučko och mittfältare Bronislav Stáňa. upplevt. Vårt försvar är mycket starkare med dem och jag är lugnare, säger Ostrava-tränaren Vlastimil Petržela.Han tillade att den unga stoper Jakub Pokorný är mer säker bredvid dem.

Vad sägs om den 22-årige Bronislav Stáňa? “Hon är med oss ​​inom kort, så han visste inte var han skulle flytta i Znojmo än, och han var lite av ett problem, men han blir van vid det.” det var mycket engagemang i Banik. “Han har en stor potential, jag ville ha honom i laget. När han är okej, kör han också av expressetåget. ” “Han kan spela back-ups på båda sidor.Vi tror att vår kadre kommer att återuppliva och öka konkurrensen, säger Vrťo. “När det gäller ömsesidig tillfredsställelse är vi redo att agera på Hučeks ytterligare arbete”, säger Sport Director of Baník Dušan Vrťo.Det är också utmärkt i karaktär, det kommer definitivt att hjälpa oss. “Banik behövde vänster försvarare eftersom Denis Granečný bröt två tår under förberedelse. “Vi ville inte underskatta situationen, vi kommer att ha fler alternativ”, tillade Vrťo.

När skulle Granečný återgå till rapporten? “I veckan började han gå ut, kanske kommer han att vara tillbaka om några veckor,” sade Vrťo. Först nyligen tog han bort gipset från benet. “Carlos skulle hjälpa oss mycket,” säger Vlastimil Petržela. “Det här är den perfekta typen för den här tävlingen. Han är inte rädd för att spela, för att ta en boll, men det tar lite tid innan han blir redo igen.Samtidigt kom han utmärkt från Brasilien, perfekt beredd på att han hela tiden hade tränat hemma. “Men nu har vi en erfaren axel – Vasek, Zapotoc, Hlinka, Micola, Urgel…”, sa Vrte. “Vi ser hur det passar, men vi måste gå i full skala från första omgången.”